Woodio® Solid

Palkittu Woodio ® materiaali tulee nyt kaikkien saataville suuren kysynnän vuoksi – Habitaressa lanseerattava Woodio ® Solid mahdollistaa vallankumouksellisen materiaalin käytön laajasti kodeissa ja julkisissa tiloissa.

Suomalaiset materiaali-innovaatiot ovat viime vuosien aikana nousseet kansainväliseksi puheenaiheeksi. Yksi alan keskeisistä, laajan kansainvälisen näkyvyyden saaneista toimijoista on suomalainen sisustus- ja designbrändi Woodio, joka yhdistää parhaat pohjoismaiset muotoiluperinteet ja kestävän biomateriaali-innovaation käytön nykyaikaisella tavalla. Uuden ajan materiaalit ovat keskiössä myös syyskuun Habitare-messuilla. Woodio lanseeraa Habitaressa asiakkaidensa toiveesta uuden Solid-puukomposiitti levymateriaalin.

”Alusta asti itse Woodio ® materiaali on herättänyt vähintään yhtä paljon kiinnostusta kuin itse tuotteet. Olemme saaneet kyselyitä Woodio ® materiaalin käytöstä kansainvälisiltä edelläkävijöiltä kuten ruotsalaisilta vaate ja huonekalualan jäteistä autovalmistajiin. Nyt vihdoin meillä on mahdollisuus tarjota Woodio ® materiaalia kaikkien kiinnostuneiden käyttöön,” kertoo yhtiön myyntijohtaja Juha-Matti Luhtasaari.

Woodio on tunnettu tähän asti kylpyhuoneen vesikalusteista kuten altaista, wc-istuimesta ja kylpyammeesta. Viime keväänä Woodio ® Block sai maailman ensimmäisenä puukomposiitti WC-istuimena kansainvälisessä mediassa huomattavan laajan näkyvyyden. Vuosien varrella sekä brändi että tuotteet ovat saaneet lukuisia design palkintoja ja tunnustuksia.

”Woodio ® materiaali tarjoaa vaihtoehdon hyvin perinteiselle sektorille, jolla on nähdäksemme tilaa vastuulliselle puupohjaiselle materiaaliuutuudelle ”, Juha-Matti Luhtasaari sanoo. ”Solid syntyi tarpeesta vastata kysyntään luoda ainutlaatuisia ratkaisuja Woodio ® materiaalia hyödyntäen niin kylpyhuoneissa kuin muissakin kodin ja julkisten tilojen käyttökohteissa. Solidin avulla asiakkaamme voivat toteuttaa erilaisia räätälöityjä ratkaisuja vastuullisesti yhtiön tehtaalla Helsingissä valmistetulla materiaalilla”. Luhtasaari sanoo.

Woodio ® Solid on moderni, kulutusta kestävä puukomposiitista valmistettu monikäyttöinen levymateriaali, jossa yhdistyvät innovaatio, ainutlaatuinen ulkonäkö ja kestävyys. Woodio® Solid antaa materiaalille tyylikkään ja ajattoman ulkomuodon, jolloin siitä voidaan luoda ainutlaatuisia kokonaisuuksia perinteisestä nykyaikaiseen sisustukseen. Helppokäyttöisenä ja työstettävänä se sopii hyvin kylpyhuoneen pinnoille ja lukemattomiin muihin tarkoituksiin niin kotona kuin julkisissa tiloissa. Materiaalia voidaan käsitellä muiden puupohjaisten materiaalien tavoin.

”Solid toimii loistavasti kylpyhuonetasojen lisäksi esimerkiksi hyllyihin ja muihin käyttökohteisiin myymäläkonsepteissa – käytännössä sillä voidaan korvata monia perinteisiä materiaaleja tehden vastuullinen valinta myös näkyväksi tunnistettavan materiaalimme ansiosta”, Luhtasaari toteaa. ”Olemme viimeisen vuoden ajan kehittäneet suomalaisten puuseppien kanssa menetelmiä työstää Solid levystä erilaisia ratkaisuja. Helposti työstettävän materiaalin ansiosta voimme luoda monipuolisia ratkaisuja yhdessä kalustealan ammattilaisten kanssa. Jatkamme yhteistyötä kalusteratkaisuja tarjoavien myyntikanavien kanssa saadaksemme materiaalin laajalti kuluttajien saataville.

Tulevaisuudessa materiaalimme ominaisuuksia on tarkoitus hyödyntää laajentumalla myös mm. keittiöihin.”

Solid-puukomposiitti levy myydään koossa 2000 x 760 x 12 mm.

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt:

Martta Louekari

Juni Communication

martta@juni.fi

+358 50 5811 033

Juha-Matti Luhtasaari

CSO

juha-matti.luhtasaari@woodio.fi

+358 50 441 6382

Woodio yhdistää parhaat pohjoismaiset muotoiluperinteet ja kestävän biomateriaali-innovaation käytön nykyaikaisella tavalla. Woodio tuotteiden valmistuksessa käytetään sekä metsäteollisuuden sivuvirtana syntyvää puuhaketta että haapapuun haketta. Tuotteen muoto syntyy muottiin valamalla, sidosaineena toimii hartsi. Woodio ® materiaali vaati huomattavasti vähemmän energiaa kuin kilpailevien materiaalien, esimerkiksi Woodio ® puukomposiittimateriaalista tehdyn pesualtaan hiilijalanjälki on jopa 80 prosenttia pienempi verrattuna keraamiseen altaaseen.  Woodio ® materiaali on saanut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja, mm. Fennia Prizen vuonna 2020. Woodio keräsi vastikään 16.3 miljoonan euron kasvurahoituksen, jolla tähdätään liiketoiminnan skaalaamiseen ja kansainvälistymiseen.

Jaa kirjoitus

Lisää luettavaa

Woodio lanserar världens första toalett i biomaterial

Det finska ekodesign-företaget Woodio lanserar Woodio Block – världens första vattentäta toalett i massiv träkomposit. Produkten är tillverkad i Finland, av finländsk träflis. I utformningen av Block har Woodio slagit samman det bästa av nordisk design och hållbar innovation och därmed skapat en revolutionerande nyhet på badrumsmarknaden.

Woodio is now ISO 9001 quality system certified!

Woodio is now ISO 9001:2015 Quality System Certified and it’s a big deal! This means that our operations are now certified according the most internationally known quality management standard.

The Uusi Puu “New Wood” competition 2021 is now open!

Uusi Puu, the New Wood project increases awareness of the wood-based bioeconomy. The goal of the Uusi puu project is to increase awareness of the wood-based bioeconomy; highlighting new and existing products and solutions, exploring their impact on society, and offering expert perspectives on the outlook for this innovative industry.

Kuule se meiltä

Haastattelupyynnöt

Oletko toimittaja ja haluat keskustella haastattelun tekemisestä? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme woodio@woodio.fi haastattelua varten. Mediapankistamme löydät myös valokuvia ja materiaaleja artikkelisi tueksi.

Mitä uutta?

Woodio® Solid

Palkittu Woodio ® materiaali tulee nyt kaikkien saataville suuren kysynnän vuoksi – Habitaressa lanseerattava Woodio ® Solid mahdollistaa vallankumouksellisen materiaalin käytön laajasti kodeissa ja julkisissa tiloissa.

Minna Parikan Villa Luella

Villa Luella on 170-neliöinen, Suomen saaristossa sijaitseva vaaleanpunainen puutalo, jonka runko on ristiinliimattua massiivipuuta.

Anetten & Laurin koti

Aneten ja Laurin koti on pieni, 93-neliöinen upouusi omakotitalo. Talo on juuri valmistunut ja sijaitsee Porissa. Avointa tilaa olevat olohuone ja keittiö yhdistyvät saumattomasti eteiseen ja pieneen ruokailutilaan.

Anne-Lauren & Bobin koti

Anne-Laure ja Bob asuvat vanhassa, vuonna 1750 rakennetussa omakotitalossa. Talossa on kaksi makuuhuonetta, suuri keittiö, tilava kylpyhuone alakerrassa ja aurinkoinen olohuone, josta on pääsy puutarhaan. He asuvat Alankomaiden lounaisosassa, Walcheren-nimisellä saarella.

Marien ja Fredrikin koti

Marie ja Fredrik asuvat klassisessa 1960-luvun talossa Etelä-Ruotsissa, pienessä kylässä nimeltä Yngsjö. Talo sijaitsee vanhalla tupakkaplantaasilla, minkä ansiosta maaperä on todella hyvää vihannesten kasvattamiseen. Mariella on siis käynyt tuuri!

Johannan & Florianin koti

Johanna ja Florian asuvat Luoteis-Saksassa vanhassa villassa, joka on rakennettu edellisen vuosisadan vaihteessa vuonna 1907. Se oli alunperin tontilla sijaitsevan, voimuotteja valmistaneen metallitehtaan johtajan edustusasunto.

Muista päivittäinen annoksesi Woodion design inspiraatiota!

Arkisin klo 9.00-16.00
Sähköposti: woodio@woodio.fi
Puh: +35850478 2944

Tarjoamme useimmille Woodio-tuotteille 5 vuoden takuun. Lue tarkemmin takuuehdoistamme

Kaikki Woodio-tuotteet valmistetaan tilauksesta. Lue ehtomme ennen tilauksen tekemistä.

Tietosuojakäytännössä kuvaillaan, miten keräämme, suojaamme ja käytämme tietojasi.

UKK

Kysyttävää? Täältä löydät meiltä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin vastauksia.

Päivittäinen annoksesi design-inspiraatiota!

Woodio-tuotteet ovat nopeita ja helppoja asentaa. Löydät ohjeemme täältä.

Tietojen lisäksi löydät mm. 3D- ja SKP-tiedostot suunnitteluprojektiasi varten.

Tarinamme takana on hullulta kuulostava idea ja joukko ihmisiä, jotka halusivat nähdä maailman toisin.

Tarjoamme merkityksellisyyttä vaativalle kuluttajalle modernia, pysyvää designia vastuullisesti.

Woodio yhdistää parhaat pohjoismaiset muotoiluperinteet ja kestävän biomateriaali-innovaation käytön nykyaikaisella tavalla.

Woodio Pro -tiimimme tukee arkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita, urakoitsijoita ja rakentajia.

Tule meille töihin. Woodio -tiimi on ystävällinen ja intohimoinen joukko luovia ihmisiä.

Tarinamme takana on hullulta kuulostava idea ja joukko ihmisiä, jotka halusivat nähdä maailman toisin.

Tarjoamme merkityksellisyyttä vaativalle kuluttajalle modernia, pysyvää designia vastuullisesti.

Woodio yhdistää parhaat pohjoismaiset muotoiluperinteet ja kestävän biomateriaali-innovaation käytön nykyaikaisella tavalla.

Woodio Pro -tiimimme tukee arkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita, urakoitsijoita ja rakentajia.

Tule meille töihin. Woodio -tiimi on ystävällinen ja intohimoinen joukko luovia ihmisiä.