Minna Parikan Villa Luella

Villa Luella on 170-neliöinen, Suomen saaristossa sijaitseva vaaleanpunainen puutalo, jonka runko on ristiinliimattua massiivipuuta.

Villa Luella on 170-neliöinen, Suomen saaristossa sijaitseva vaaleanpunainen puutalo, jonka runko on ristiinliimattua massiivipuuta. Ikkunoita ja talon helmaa kehystävät jättikokoiset piparkakkumuodot tekevät tämän modernin talon tunnelmasta hauskan ja sarjakuvamaisen. Puuta sekä vaaleanpunaisen eri sävyjä hyödyntämällä tämä talo toimii rauhoittavana ympäristönä, joka on suunniteltu äidiltä tyttärelle.

  • Asuinpinta-ala 170 m2
  • Keittiö, olohuone, 3 makuuhuonetta, kylpyhuone, sauna ja terassi
  • Saaristo, Suomi

Minna on luonut laadukkaista materiaaleista valmistetun talon itselleen ja 5-vuotiaalle tyttärelleen. Villa Luella on heille pakopaikka kaupungista, joka tarjoaa yhteyden luontoon sekä näkymät merelle ja ympäröivään ruovikkoon, mutta myös kaikki ne ylellisyydet, joita toimivassa talossa tarvitaan.

Minna halusi suunnitella harmonisen tilan, jossa yhdistyvät modernin pohjoismaisen sisustuksen puiset elementit ja vaaleanpunaisen eri sävyjen rauhoittava mutta voimaannuttava vaikutus. Kaksikerroksinen rakennus on dynaaminen asuintila, jonka kaikki huoneet ovat toiminnaltaan ja tunnelmaltaan erilaisia. Ulkopuolen yksityiskohdat jatkuvat myös sisätiloissa. Minna on sisustanut ne minimimäärällä huonekaluja, jotka kaikki ovat eri muotoilijoiden laadukkaita luomuksia.

Täällä asuu

Minna Parikka on suunnittelija, joka tunnetaan parhaiten kengistään. Hän asuu 5-vuotiaan Luella-nimisen tyttärensä kanssa. Talo on suunniteltu sosiaaliseksi ja hyvin seurusteluun sopivaksi tilaksi, joten heillä käy paljon vieraita.

Miksi Woodio?

Minna halusi taloon mahdollisimman paljon suomalaista huippuulaatuista suunnittelua ja kestävän kehityksen tuotteita. Woodion muotokieli ja materiaali ovat todella kiinnostavia ja vastavat pyöreydellään talon suunnittelulinjoja. Vaaleanpunainen spa-alue on yksi Minnan suosikkitiloista Villa Luellassa, ja se teki myös hänen pitkäaikaisesta unelmastaan totta.

”Oli upeaa saada talon sävyä vastaava erikoisväri. Kenellä muulla on kokonaan vaaleanpunaiset kylpyhuoneen kalusteet näin laadukkaista materiaaleista?”, Minna kertoo.

Woodio-tuotteet

Ihastuttavan vaaleanpunaisella erikoissävyllä värjätyt, puukomposiitista ja hartsista valmistetut Woodio Flow -kylpyamme, Woodio Block -wc-istuin ja Woodio Soft60 -pesuallas tehtiin erikoistilauksena Villa Luellaa varten.

Yhdessä puuterinsävyisten laattojen, puupaneloinnin ja viereisen saunan kanssa ne luovat modernin kylpyhuoneen, jossa Minna ja hänen tyttärensä voivat rentoutua ja viettää yhdessä aikaa ulkona luonnossa vietetyn päivän jälkeen.

Jaa kirjoitus

Lisää luettavaa

Woodio lanserar världens första toalett i biomaterial

Det finska ekodesign-företaget Woodio lanserar Woodio Block – världens första vattentäta toalett i massiv träkomposit. Produkten är tillverkad i Finland, av finländsk träflis. I utformningen av Block har Woodio slagit samman det bästa av nordisk design och hållbar innovation och därmed skapat en revolutionerande nyhet på badrumsmarknaden.

Woodio is now ISO 9001 quality system certified!

Woodio is now ISO 9001:2015 Quality System Certified and it’s a big deal! This means that our operations are now certified according the most internationally known quality management standard.

The Uusi Puu “New Wood” competition 2021 is now open!

Uusi Puu, the New Wood project increases awareness of the wood-based bioeconomy. The goal of the Uusi puu project is to increase awareness of the wood-based bioeconomy; highlighting new and existing products and solutions, exploring their impact on society, and offering expert perspectives on the outlook for this innovative industry.

Kuule se meiltä

Haastattelupyynnöt

Oletko toimittaja ja haluat keskustella haastattelun tekemisestä? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme woodio@woodio.fi haastattelua varten. Mediapankistamme löydät myös valokuvia ja materiaaleja artikkelisi tueksi.

Mitä uutta?

Woodio® Solid

Palkittu Woodio ® materiaali tulee nyt kaikkien saataville suuren kysynnän vuoksi – Habitaressa lanseerattava Woodio ® Solid mahdollistaa vallankumouksellisen materiaalin käytön laajasti kodeissa ja julkisissa tiloissa.

Minna Parikan Villa Luella

Villa Luella on 170-neliöinen, Suomen saaristossa sijaitseva vaaleanpunainen puutalo, jonka runko on ristiinliimattua massiivipuuta.

Anetten & Laurin koti

Aneten ja Laurin koti on pieni, 93-neliöinen upouusi omakotitalo. Talo on juuri valmistunut ja sijaitsee Porissa. Avointa tilaa olevat olohuone ja keittiö yhdistyvät saumattomasti eteiseen ja pieneen ruokailutilaan.

Anne-Lauren & Bobin koti

Anne-Laure ja Bob asuvat vanhassa, vuonna 1750 rakennetussa omakotitalossa. Talossa on kaksi makuuhuonetta, suuri keittiö, tilava kylpyhuone alakerrassa ja aurinkoinen olohuone, josta on pääsy puutarhaan. He asuvat Alankomaiden lounaisosassa, Walcheren-nimisellä saarella.

Marien ja Fredrikin koti

Marie ja Fredrik asuvat klassisessa 1960-luvun talossa Etelä-Ruotsissa, pienessä kylässä nimeltä Yngsjö. Talo sijaitsee vanhalla tupakkaplantaasilla, minkä ansiosta maaperä on todella hyvää vihannesten kasvattamiseen. Mariella on siis käynyt tuuri!

Johannan & Florianin koti

Johanna ja Florian asuvat Luoteis-Saksassa vanhassa villassa, joka on rakennettu edellisen vuosisadan vaihteessa vuonna 1907. Se oli alunperin tontilla sijaitsevan, voimuotteja valmistaneen metallitehtaan johtajan edustusasunto.

Muista päivittäinen annoksesi Woodion design inspiraatiota!

Arkisin klo 9.00-16.00
Sähköposti: woodio@woodio.fi
Puh: +35850478 2944

Tarjoamme useimmille Woodio-tuotteille 5 vuoden takuun. Lue tarkemmin takuuehdoistamme

Kaikki Woodio-tuotteet valmistetaan tilauksesta. Lue ehtomme ennen tilauksen tekemistä.

Tietosuojakäytännössä kuvaillaan, miten keräämme, suojaamme ja käytämme tietojasi.

UKK

Kysyttävää? Täältä löydät meiltä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin vastauksia.

Päivittäinen annoksesi design-inspiraatiota!

Woodio-tuotteet ovat nopeita ja helppoja asentaa. Löydät ohjeemme täältä.

Tietojen lisäksi löydät mm. 3D- ja SKP-tiedostot suunnitteluprojektiasi varten.

Tarinamme takana on hullulta kuulostava idea ja joukko ihmisiä, jotka halusivat nähdä maailman toisin.

Tarjoamme merkityksellisyyttä vaativalle kuluttajalle modernia, pysyvää designia vastuullisesti.

Woodio yhdistää parhaat pohjoismaiset muotoiluperinteet ja kestävän biomateriaali-innovaation käytön nykyaikaisella tavalla.

Woodio Pro -tiimimme tukee arkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita, urakoitsijoita ja rakentajia.

Tule meille töihin. Woodio -tiimi on ystävällinen ja intohimoinen joukko luovia ihmisiä.

Tarinamme takana on hullulta kuulostava idea ja joukko ihmisiä, jotka halusivat nähdä maailman toisin.

Tarjoamme merkityksellisyyttä vaativalle kuluttajalle modernia, pysyvää designia vastuullisesti.

Woodio yhdistää parhaat pohjoismaiset muotoiluperinteet ja kestävän biomateriaali-innovaation käytön nykyaikaisella tavalla.

Woodio Pro -tiimimme tukee arkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita, urakoitsijoita ja rakentajia.

Tule meille töihin. Woodio -tiimi on ystävällinen ja intohimoinen joukko luovia ihmisiä.